CSK Everberg

Wie zijn we?
Werking
Jeugdopleiding
Verwachtingen
Puntensysteem
Palmares
Verzekerd

Wie zijn we?

CSK Everberg is een zaalvoetbalclub, opgericht in 1976 en bestaande uit heel wat verschillende heren-, dames- en jeugdploegen. Maar behalve zaalvoetbal proberen we het onze leden ook op andere manieren naar hun zin te maken. CSK heeft - zoals de meeste clubs - een heel eigen clubsfeer. Voor wie ooit in een andere club is aangesloten geweest, wordt het misschien wat aanpassen. Bij CSK gelden allicht wel andere regels en andere gebruiken...

CSK Everberg probeert steevast om iets meer te zijn dan alleen maar een zaalvoetbalclub. Bij tal van nevenactiviteiten voor onze leden proberen we wat sfeer, cultuur en een educatief element in te bouwen. De clubpolitiek is er één van geleidelijke voortgang. Geen onmogelijke opdrachten. Geen torenhoge risico's. Langzaam maar zeker de club uitbouwen en laten groeien tot een zo hoog mogelijk niveau op regionaal en provinciaal vlak.

De vriendschappelijke en familiale sfeer van CSK hebben ervoor gezorgd dat wij nog altijd zuiver amateuristisch aan de slag kunnen, zelfs op het hoge niveau waarop we nu meedraaien. Dit doen we door met eigen jeugdspelers te werken die doorgroeien of bevriende spelers van andere clubs die zuiver voor de sport willen zaalvoetballen.

Dat zijn waarden waar we aan gehecht zijn. Echte CSK'ers voelen dat aan en gaan mee op in die sfeer. En wie zich weet aan te passen aan het CSK-leven, die beleeft gegarandeerd nog mooie tijden in onze club. En niet alleen op het zaalvoetbalveld.

Top


Werking

CSK is een vzw met een bestuur en een steuncomité. We hanteren als club een open beleid. Alle leden mogen op elk moment voorstellen doen over de werking van onze club of ze mogen voorstellen komen doen tijdens de bestuursvergaderingen. Het bestuur biedt altijd een luisterend oor voor suggesties tot verbetering, maar dat betekent nog niet dat we op elke suggestie kunnen ingaan. Dat ze besproken worden, dat is wel zeker.

In onze dagelijkse werking zijn we zo georganiseerd dat elke ploeg een vaste verantwoordelijke heeft, bij wie de spelers kunnen afbellen.

Daarnaast hebben wij geen wekelijkse inkomsten zoals vele andere clubs: inkomgeld van wedstrijden, kantine, tombola of iets dergelijks. Maar we hebben wel wekelijkse uitgaven: sporthalhuur, scheidsrechters, ... en we hebben andere periodieke uitgaven (uitrustingen, inschrijvingsgeld voor competities, enz.). Ons jaarbudget proberen we bijeen te schrapen door de organisatie van enkele wederkerende activiteiten: een quiz, restaurantdagen en een mosselfestijn. Soms kan daar nog een extra activiteit bijkomen, zoals een tornooi of een truffelverkoop. Geld om spelers te betalen blijft er dus niet meer over. Bij CSK speelt iedereen, van hoog tot laag, puur voor het plezier!

Top


Jeugdopleiding

Als één van de weinige Vlaams-Brabantse clubs hebben wij een eigen jeugdwerking. Zowat 40 jongeren tussen 5 en 18 jaar kunnen wekelijks bij ons zaalvoetballen. Ze worden daarbij begeleid door gediplomeerde en/of ervaren trainers.

Onze jeugdspelers krijgen louter training, om de eenvoudige reden dat er in Vlaams-Brabant nauwelijks andere jeugdploegen te vinden zijn in het zaalvoetbal. We proberen om regelmatig oefenwedstrijdjes te spelen. Klassen, scholen of jeugdbewegingen die het zien zitten om eens vriendschappelijk te zaalvoetballen, mogen altijd contact opnemen met het bestuur.

Heel wat van onze jeugdspelers groeien door tot in ons A- en B-team. Onze twee belangrijkste teams bestaan op dit moment vrijwel uitsluitend uit eigen jeugdspelers. De teams hebben bijgevolg ook een gemiddelde leeftijd die de twintig jaar amper overstijgt. Jeugdspelers die niet doorstoten tot het A- of B-team kunnen blijven zaalvoetballen in onze andere ploegen.

Top


Verwachtingen

We verwachten van onze leden niet veel, maar toch iets. Je komt zaalvoetballen bij CSK, omdat je graag zaalvoetbal speelt. We verwachten dan ook vier dingen van je:

  1. Dat je er bent - en liefst op tijd - , als je ploeg speelt.
  2. Dat je tijdig afbelt bij je verantwoordelijke, als je uitzonderlijk niet kunt spelen.
  3. Dat je je af en toe eens inzet voor CSK door te helpen bij een activiteit.
  4. Dat je je trainingsvest draagt bij trainingen, wedstrijden en gezamelijke activiteiten.

Top


Puntensysteem

CSK Everberg kiest ervoor om het jaarlijkse lidgeld voor haar leden laag te houden. Maar in ruil voor het goedkoop (of bijna gratis) sporten vragen we wel dat je meehelpt om de clubfinanciën gezond te houden. Dit doe je door een handje toe te steken tijdens één of meerdere clubactiviteiten die we organiseren. Toch niet veel gevraagd? En we 'meten' jouw inzet ook, want vanaf 16 jaar verwachten we dat je jaarlijks, behalve je lidgeld, ook 50 'punten' verzamelt in de club. Die 50 punten maken onlosmakelijk deel uit van jouw jaarlijks 'lidgeld'.

Allicht wel uniek in de verre omstreken is ons 'puntensysteem' dat we hanteren. Dit is heel eenvoudig opgebouwd immers. Wie iets doet in het voordeel van onze club, krijgt daarvoor bonuspunten; wie iets doet in het nadeel van de club, krijgt daarvoor slechte punten.

Wie op het einde van het seizoen een vooraf bepaald aantal punten heeft behaald, die wordt uitgenodigd voor een extra (gratis) activiteit. Het bestuur kan jaar per jaar ook overgaan tot bijkomende beloningen.

Minimaal aantal punten om daarvan te kunnen genieten:

Maar het mes snijdt ook langs de andere kant. Seniores die geen 50 punten bijeensprokkelen op het einde van het seizoen, kunnen door het bestuur worden uitgesloten uit de club. Zijn er spelers die onder nul eindigen, dan is de kans zeer groot dat ze niet langer lid kunnen blijven. Ook daarover beslist het bestuur, want er kunnen altijd verzachtende omstandigheden zijn.

We geven hierbij een overzichtje van ons puntensysteem. Voor nieuwe activiteiten bepaalt het bestuur telkens de te verdelen punten. Ter informatie: jaarlijks zijn er zowat 20 tot 30 leden die over de 200 punten gaan. Sommigen daarvan eindigen in de buurt van de 1.000 punten. Het kan dus...

Top


Palmares

1982 - CSK kadetten kampioen van Brabant
1984 - Promotie CSK A naar 3e provinciale
1990 - Promotie CSK A naar 2e provinciale en winnaar Beker van Brabant
1992 - Promotie CSK A naar 1e provinciale
1994 - Promotie CSK A naar 3e nationale
1997 - Promotie CSK B naar 2e provinciale; CSK Scholieren kampioen van Vlaams-Brabant
1998 - Promotie CSK A naar 2e nationale (via eindronde)
2004 - CSK Scholieren kampioen van Vlaams-Brabant en 3e op Vlaamse kampioenschappen; CSK B kampioen 3e provinciale
2005 - CSK A kampioen in 1e provinciale en winnaar Supercup; promotie naar 3e nationale
2006 - Overgang CSK A naar Vlaamse competitie (reeks tussen 2e nationale en 1e provinciale); CSK Scholieren kampioen van Vlaams-Brabant
2008 - CSK A finalist Beker van Brabant bij de veteranen
2009 - CSK Miniemen kampioen van Vlaams-Brabant en 3e op Vlaamse ligafinales
2011 - CSK Kadetten kampioen van Vlaanderen
2012 - CSK Girls A finalist LVZM beker
2016 - CSK Girls A finalist LVZM beker en finalist Open Vlaams Kampioenschap
2017 - CSK Gioventu II winnaar LVZM beker
2018 - CSK Girls A kampioen van Vlaanderen en finalist Nationaal Kampioenschap
2022 - Promotie CSK A naar 1e provinciale

Top


Verzekerd

CSK is, zoals elke zaalvoetbalclub, voor de competitiewedstrijden verzekerd bij de Vlaamse Zaalvoetbalbond . Maar daarbuiten hebben we nog twee aparte verzekeringen voor buiten competitie aangelegenheden, zoals clubactiviteiten, tornooien, vriendschappelijke wedstrijden, (gedeeltelijke) burgerlijke aansprakelijkheid, testspelers, enz.

Als je een beroep moet doen op onze verzekering, dan kun je de hulp inroepen van je ploegverantwoordelijke, een bestuurslid of onze clubverantwoordelijke verzekeringen.

Top